Woordenboek
Archief
Tijdsbalk
Genealogie
Foto's
Nieuw op de website
 
Links
Reisfoto's
Bedankt
Gemeente Willebroek

Dankwoord

Met speciale dank aan mijn ouders die me hielpen om alle woorden in het woordenboek te verzamelen, al dan niet op een bewuste manier.

Toen we ook nadachten over de namen van de "bekende plaatsen en figuren", hebben we niet alleen erg gelachen, maar stond ik elke keer weer versteld over hoe een speciale roepnaam ontstaat. Vaak met een beschrijving van een goede en soms ook minder goede eigenschap van de betrokken persoon.

 

Mijn ouders waren rasechte Willebroekenaars: Fransin va Zjos va Kiekes en Albr van Twajn van den Tesser.

Latere generaties kennen hen misschien beter als Brms of Bre den Biersteeker (ojt d' Appeldoenkstrt), of gewoon Fransin n den Bre.

 

Ook dank ik Bert Vleugels voor het nalezen, de nodige correcties en de nodige vragen over het Willebroekse dialect - niet echt zijn eigen taaltje. Dit hielp me zeker en vast om de kwaliteit van dit werk te verbeteren, en het leidde bovendien spontaan tot een nog grotere woordenschat.

 

 

Hebben meegewerkt aan en informatie bezorgd voor www.willebroek.info ...

Fransin va Zjos va Kiekes &

Albr van Twajn van den Tesser

Mijn ouders (Francine Eeraerts & Albert Brems)

Zij hebben me leren spreken, en geantwoord op alle vragen die ik had over onze taal.

De generatie van mijn ouders sprak nog echt Willebroeks. Ze kenden ook veel Willebroekenaars, en hebben me ook daar flink op weg geholpen om namen die het vermelden waard zijn, in de juiste context te plaatsen.

 

Tony & Sonja

Mijn broer en schoonzus.

En of ze mee verzameld hebben! En materiaal aangeleverd: dialectwoorden, plaatsnamen en "bekende Willebroekenaars" identificeren, hints en tips, ...

 

Bert

... die me als vriend geholpen heeft in het kritisch nalezen van het hele woordenboek. Zijn "onbekendheid" met Willebroek, zowel wat betreft het dialect, als plaats- of persoonsnamen, hebben geholpen om het geheel sappiger te maken, en meer verstaanbaar voor niet-Willebroekenaars.

 

Staf & Mariette & Tante

... als echte Willebroekenaars n Klein-Willebroekenaar brachten ze me bij elk familiefeestje nieuw materiaal aan, gaven oplossingen voor vragen die openbleven. Ze brachten me vaak op nieuwe ideen om de infosite over Willebroek ng uit te breiden.

 

 

Hebben informatie en materiaal bezorgd voor www.willebroek.info ...

ARCHIEFMATERIAAL

Adolf De Cock, Annie Van Dessel, Bart Pluymers, Bert Vleugels, Chris Apers, Eric Colpaert, Flor Cools, Guust Van Auwenis, Henriette Mortelmans, Jef Vandenberghe, Paul Peeters, Ren Pattyn, Stephaan Kempeneers, Willy Mees, Martin van de Ven ...

 

FOTOMATERIAAL

Danny Teck, Eric Van Winghe, Franois De Pauw, Guido Vogelaar, Jef Smet, Jim Helsen, Joachim De Pauw, Luc De Borger, Luc De Roover, Marc Aerts, Marcel Eeraerts, Patrick Hattori, Patrick Mahieu, Tim Borremans, Werner Stalpaert, Willy Mees ...

 

GESCHIEDENIS

J. Van den Bergh, Wilfried Dewaelheyns, Annelies van Gijsen, Jerome van der Have, Dirk Boeykens ...

 

OUDE KAARTEN

Chris Apers, Flor Cools, Franois De Pauw, Willy Mees ...

 

VERHALEN, ANECDOTES

Annie De Cock, Gerda Goossens, Henriette Mortelmans, Kevin Polfliet, Linda De Coninck, Lydia De Smedt, Marc & Kristel, Marc Person, Sven De Keersmaecker, Willy Mees ...

 

WILLEBROEKS WOORDENBOEK

Veel te veel mensen om op te noemen, zowel Willebroekenaars als niet-Willebroekenaars ...

 

NUTTIGE TIPS OM DE WEBSITE TE VERBETEREN

Filip Camerman

 

EN...
... nog andere personen, die er de voorkeur aan geven om niet met naam vermeld te worden.

 

 

Laatste wijziging 02-08-2019 - Toevoeging
24-11-2018 - Toevoeging
22-10-2018 - Toevoeging
03-12-2017 - Toevoeging
08-01-2016 - Toevoeging
20-11-2015 - Transfer naar One.Com
11-08-2013 - Toevoeging
31-05-2013 - Toevoeging
11-04-2012 - Uitbreiding
08-03-2009 - Rubriek "Nuttige tips om de website te verbeteren"
03-02-2007 - Omzetting naar nieuwe stijl