|
Rubrieken | Philip-Christiaan Popp
Gezien de complexiteit van deze pagina's krijgt de Popp-atlas een eigen rubriek. Meer gegevens over de beschikbare bewerkingen van deze atlassen vind je in het menu links.
RubriekenVolgende rubrieken maken deel uit van de kadaster-atlas die Philip-Christiaan Popp samenstelde:
IntroductieEen inleiding van de Popp-atlas, zoals voorzien in het register voor de gemeente. ArtikelsRegister van alle artikels in numerieke volgorde, zoals ze werden vermeld in de atlas, en met verwijzing naar de naam van de eigenaars die in dat artikel voorkomen. AtlasOverzichtskaart en toegang tot de deelkaarten van het gebied, waarop de percelen staan gemarkeerd op de kaart van de gemeente. NamenRegister dat een alfabetische opsomming geeft van de eigenaars van de percelen in de gemeente. Percelen per Sectie Numeriek geordende lijst op de perceelnummers, met verwijzing naar de register artikels. De indeling werd opgesplitst per perceel. Register Numeriek geordende lijst van alle artikels, waarin alle gegevens werden opgenomen over zowel de eigenaar (met vermelding van afkomst en beroep), de percelen grond die door dit artikel beregeld worden en hun bestemming, de oppervlakte en tenslotte het kadastrale inkomen van zowel bebouwde als onbebouwde percelen.
BELANGRIJKE OPMERKING Waar een link werd voorzien (Artikels, Namen en Percelen per Sectie) wordt telkens een nieuw venster geopend. Enkel via Register blijft men in de gecontroleerde omgeving. Een schermresolutie van 1024 x 768 pixels wordt aangeraden.
Philip-Christiaan PoppDe eerste kadasterplans in België werden opgemaakt door een initiatief van de Belgische Staat, en onder toezicht van Philip-Christiaan Popp. De combinatie van kaarten en kadasteratlas leggen een verband tussen de landboeken en de huidige kadasternummers.
Uitgebreide informatie over deze persoon vindt u op de webpagina's van Hij verklaart uitvoerig over de werken van deze cartograaf.
Toch al een aantal sleutelgegevens...
De cartografische realisatie van P.-C. Popp is ook nu nog actueel voor opzoekingen naar oorspronkelijke eigendommen en de grenzen er van. Historisch gezien helpt het ons om een beeld te vormen van de uitbating van de gronden.
Extra informatie vind je op de website van de Koninklijke Bibliotheek van België, meer bepaald op de overzichtskaart en de kopieën van de microfilm van de gemeente Willebroek.
Samengesteld door Georges Brems & Willy Mees |
Laatste wijziging | 07-02-2016 - Links naar webpagina's van de Koninklijke
Bibliotheek van België 11-02-2007 - Omzetting naar nieuwe stijl |